Guide 2014:

UPPLEVELSER


Arvselens fäbod/Täpp Lars »
Birgit Carlstén

 

Skådespelerska/sångerska sedan knappt fyra decennier, med utbildning vid Skara Skolscen, Teaterhögskolan i Malmö (f.d. Scenskolan) samt privata studier i sång och diplomutbildning i kreativ, frigörande dans. Jag försörjer mig som skådespelerska, sångerska, regissör, krönikör, kursledare, föreläsare, vigselförrättare och eventuellt, på begäran, något mer.

BIRGIT CARLSTÉN

Telefon
070-779 72 95

Mail
kraxmaskinen(at)telia.com

Hemsida
www.kraxmaskinen.se

                   
 
Clas Ohlson Museet

Företaget Clas Ohlson har en fascinerande historia. Det har även grundaren Clas Ohlson, som 1918 startade företaget i Insjön, Dalarna. Besökaren får uppleva en nostalgisk resa där många av produkterna har påverkat människors liv och vardag under en stor del av 1900-talet.

I museet finns uppbyggda miljöer, byggsatser med mera. Naturligtvis också gamla kataloger, Clas Ohlsons ”annonsorgan”, samt produkter från dem. I vår biograf visas en film som presenterar företaget och berättar dess historia från 1918 till nutid. Grupper enligt överenskommelse. Välkomna!

CLAS OHLSON MUSEET

Adress                                                                        
Hjultorget, Insjön

Telefon
0247-444 04

Mail
museet(at)clasohlson.se

Hemsida
www.clasohlson.se


                                 
 
                 


Leksands folkhögskola

 

Hos oss hittar du en spännande blandning av utbildningar inom hantverk, form och design, personlig utveckling och kärnämnesläsning: Bokbinderi, Dekoratör, Design, Keramik, Metall, Kreativt entreprenörskap och Allmän kurs med inriktning personlig utveckling/Tanzania.

Vi har med tiden utvecklat ett arbetssätt som utgår ifrån varje elevs mål och förutsättningar. Våra lärare har stor kompetens, lång erfarenhet och en nyfikenhet på utvecklingen inom sina områden.

Du kan också gå sommarkurs! En sommarkurs kan bli en utmaning och inspiration. Utforska hantverk, konstnärligt uttryck tillsammans med andra som är intresserade av samma sak som du.

Välkommen till Leksands folkhögskola – en dynamisk och internationell mötesplats.

 LEKSANDS FOLKHÖGSKOLA

Besöksadress
Siljegårdsvägen 21, Leksand

Postadress

Box 281, 793 26 Leksand

Telefon
Reception 0247-648 00
Bokning vandrarhem 0247-648 16

Mail
info(at)leksand.fhsk.se

Hemsida
www.leksand.fhsk.se

           Munthes Hildasholm

Munthes Hildasholm är överraskningarnas hus och trädgårdar, ett museum i Dalarna med fläkt av England, Italien och sagans värld.

Huset, ursprungligen Axel och Hilda Munthes sommarhem, innehåller möbler, konst och konsthantverk från hela Europa och mängder av spår av familjens egen skaparkraft och spännande historia.

I den stora naturparken intill Siljan, norr om Leksands kyrka, finns ett tiotal fantasifulla trädgårdsrum och många romantiska platser där man kan slå sig ner med en korg från ”Hildas Café”.


MUNTHES HILDASHOLM

Adress
Vid Leksands kyrka och Tegera Arena, Leksand
Box 64, 793 22 Leksand

Telefon
0247-100 62

Mail
munthes(at)hildasholm.org

Hemsida
www.hildasholm.org

                                                                            
  

M/S Gustaf Wasa

 

Upplev Siljan och dess omgivningar till sjöss - kliv ombord den K-märkta skönheten M/S Gustaf Wasa!

Sommartid erbjuds dagliga kryssningar från Leksand, Rättvik och Mora. En tur med M/S Gustaf Wasa passar alla, såväl barnfamiljen som vill göra en rolig utflykt som större och mindre sällskap som vill äta gott och umgås.

I restaurangen - med ständigt förnyad utsikt och fin service - serveras fika och mat. I menyn hittar du Wasabiff, Siljanslax med mera. Restaurangen har fullständiga rättigheter och kvällstid erbjuds även räkkryssningar.

2014 års turlista gäller för perioden 7 juni-17 augusti. Ett utflyktstips är att ta båten en sträcka och tåg/cykel åter.


M/S GUSTAF WASA

Information & bokning
Ring 070-542 10 25 alt. 070-17 00 360

eller maila till
anki.akol(at)wasanet.nu

Hemsida
www.wasanet.nu


                         
 


Nära Naturen »Silverhill StablePå en gård med Silverbergs vackraste utsikt bedrivs turridning i skog, vildmark och byar. Att rida fram genom den djupa skogen på ryggen av en Nordsvensk ger en känsla av trolsk urkraft.

Det doftar mossa, jord och solmogna hallon vid kanten av de stora vildhallon-snåren. I den sakta lunken hinner du se spåren efter älgen vars viloplats just passerats. Skymtar vi en räv i snåren? Kraftfulla stabila hästar bär oss över stockar, diken och branter.

Westernsadeln är både bekväm och stadig, vare sig vi rider ett par timmar eller flera dagar. Du väljer!

SILVERHILL STABLE

Besöksadress:

Silverberg, Södra vägen 8, 795 96 Boda Kyrkby

Telefon:

+46 (0)70-317 30 63

Mail:
bertil(at)silverhillstable.se

Hemsida:
silverhillstable.se